2024. aasta võtmeriigid rohetehnoloogiate ekspordiks

January 31, 2024

Välisministeerium ja EIS korraldasid 29. jaanuaril infotunni, kus tutvustati selle aasta ühiseid äridiplomaatia prioriteete ja tegevusi nii riigit kui sektoriti. Muuhulgas esitleti ka rohetehnoloogia sektorit puudutavat.

Riik on 2024. aastaks seadnud endale eesmärgi aidata kaasata 280 miljoni euro suuruses välisinvesteeringuid ja kasvatada ekspordikäivet 240 miljoni euro mahus. Valitud on 19 fookusriiki, millest enamikele koostatakse ja avalikustatakse turustrateegiad: Soome, Rootsi, Taani, Norra, Läti, Poola, Saksamaa, Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Holland, Ameerika Ühendriigid, Kanada, Araabia Ühendemiraadid (Laheregioon), Jaapan, Singapur, Lõuna-Korea, India ja Keenia.

Rohetehnoloogia ettevõtete puhul nähtakse EISis suurimat potentsiaali Taani, Norra, Läti, Saksamaa, Hollandi, Prantsusmaa, USA, Kanada, Jaapani, Singapuri, Korea, India ja Keenia turgudele laienemises.

Alates märtsist laieneb EISi poolt pakutavate eksporditeenuste nimekiri ning ettevõtetel avaneb võimalus saada abi rahvusvahelise eksperdi kaasamiseks, kes toetaks välisturule laienemisega. Toetus on kuni 50% eksperdi tasust, maksimaalne kaetav summa on 10 00 eurot. Haarake kindlasti sellest võimalusest kinni!

Loe rohkem EISi ekspordi tugiteenuste kohta SIIT.