EIT tulevikutehnoloogiatele suunatud toetusvõimalused on kandideerimiseks avatud

April 24, 2024

16. aprillil korraldas Eesti Teadusagentuur (ETAG) Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT) innovatsioonikogukondasid (KIC-e) tutvustava infopäeva. Infopäeval esitleti kokku kaheksa valdkondliku KIC-i 2024. aasta rahastus- ja toetusvõimalusi.

Oleme kirja pannud valiku praeguseks juba avatud ja peagi avanevatest taotlusvoorudest, mis rohetehnoloogia ettevõtetele huvi võiksid pakkuda. Rahastus- ja toetusvõimalustega tutvumiseks on praegu õige hetk, sest suurem osa neist avatakse kandideerimiseks lähiajal. Võimalusi on palju, mistõttu soovitame täieliku nimekirjaga ennast kurssi viia läbii teksti lõpus oleva lingi.

EIT Culture and Creativity

Lähiajal avanevad uued taotlusvoorud, kus on fookuseks võetud kuus peamist teemat: arhitektuur, audiovisuiaalne meedia, kultuuripärand, mood (tekstiil) ja mängud. Hoia silm peal EIT Culture and Creativity ametlikul lehel, et võimalustest esimesena teada saada.

Kontakt: Eveli Kuuse, eveli.kuuse@ut.ee

EIT Digital

EIT Digital Venture Incubation Program. Suunatud noortele tudengitele ja värskelt ülikooli lõpetanutele, et tootearenduses kätt proovida. Kandideerimine on avatud 28. aprillini.

EIT Digital Open Innovation Factory. Suunatud digivaldkonnas tegutsevatele süvatehnoloogia iduettevõtetele, kes soovivad oma kasvule hoogu juurde anda. Taotlusvoor avaneb 2024. aasta novembris.

Kontakt: Janno Viiding, baltics@digital.eit

EIT Food Hub

Impact Funding Framework. Uus rahastusmeede jätkusuutlike toidusüsteemide loomiseks ja arendamiseks. Järgmine taotlusvoor avaneb 11. juulil.

Test Farms pakub ainulaadset võimalust oma prototüüpi Euroopa farmides testida ja valideerida. Kandideerimise tähtaeg on 30. aprill.

Kontakt: Maris Väli-Täht, maris@biopark.ee

EIT Health

Suur valik programme on EIT Health ametlikul lehel juba praegu avatud. Nende seas tervisetehnoloogiaid arendavate naisettevõtjate suvekool Top Female Founders – Summer School. Kogu nimekirjaga tutvu siin.

Kontakt: Helen Tammo, helen@biopark.ee

EIT InnoEnergy

Hetkel ühtegi avatud taotlusvooru ei ole. Beamline Accelerator-i kodulehelt leiab infot juba käimasolevate programmide kohta.

Kontakt: Aneth Tinnus, aneth@beamline.fund

EIT Manufacturing

Mitmed suured taoltusvoorud avanevad 29. aprillil.

Kontakt: Friedrich Kaasik, friedrich.kaasik@ut.ee

EIT RawMaterials

Booster Call. Suunatud nii iduettevõtetele, VKE-dele kui kasvuettevõtetele. Taotlusvoor on avatud 27. maini.

KAVA13. Pakub suurepärast võimalust tootearenduseks. Taotlusvoor avaneb 2024. aasta sügisel.

Kontakt: Veiko Karu, veiko.karu@taltech.ee

EIT Urban Mobility

2025 Innovation Call. Suurim valdkonna taotlusvoor, mis keskenub kolmele teemale: uuenduslikud logistika lahendused, transpordi dekarboniseerimine ja ühistransporti puudutavad lahendused. Kandideerimine avatud 4. juunini.

Kontakt: Vallo Mulk, vallo.mulk@ut.ee

Ürituse ettekanded ja täielik nimekiri avatud EIT voorudest on leitavad siit.